Ders

Siyasal İletişim

Bir yüksek lisans dersi olarak tasarlanan siyasal iletişim dersi, iletişimin temel kavramlarından başlayarak siyasal iletişimin teorik ve pratik yönünü detaylarıyla ele almaktadır. Derste siyasal iletişimin tarihsel gelişimi, dünyadaki ve Türkiye’deki örnekler ışığında ele alınmaktadır. Dersi tamamlayan öğrenciler, bir siyasal kampanyanın araştırma, planlama, tasarım ve uygulama süreçleri hakkında akademik bilgiye sahip olurlar.

Siyasal Pazarlama

Siyasal iletişim, siyasal kampanya ve siyasi reklamcılık süreçlerinin gittikçe daha sofistike olduğu günümüzde, siyasal aktörlerin söz konusu süreçleri daha profesyonel bir yaklaşımla ele almaları ve geleneksel pazarlamanın usul ve yöntemlerine başvurmaları kaçınılmaz hale gelmiştir. Siyasal pazarlama dersi, öğrencilere kısa ve uzun vadeli siyasal kampanya planlayabilme, bu planlar için bütçesini oluşturma ve siyasal kampanyayı uygulayabilme becerileri kazandırmak ve siyasi reklam tasarlayabilme amacındadır.

İletişim ve Medya

Bir yüksek lisans dersi olarak tasarlanan İletişim ve Medya dersi, kişilerarası iletişimden örgütsel iletişim ve kitle iletişimine kadar iletişimin her yönünü detaylı bir şekilde inceleme fırsatı vermektedir. Bunu yaparken bir taraftan iletişimin teorik altyapısını ortaya koyarak öğrenciler için kuramsal bir altyapı oluşturmakta, diğer taraftan ise iletişimin modellerini, araçlarını ve uygulama alanlarını ortaya koyarak konunun pratik yönünün detaylı olarak anlaşılmasını sağlamaktadır.

Küresel Yönetişim

Küreselleşme sürecinin, insanlığın pek çok sorununu da küreselleştirdiği bir dünya düzeninde, söz konusu sorunlara ortak çözüm bulma süreçleri küresel bir yönetişim anlayışını gerektirmektedir. Bu derste öğrenciler yönetişim anlayışının geleneksel yönetim tarzından ne şekilde ayrıştığını öğrenir ve yeni bir yönetişim modeli oluşturabilecek donanıma sahip olur. Ayrıca derste Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Şanghay İşbirliği Örgütü gibi uluslararası kuruluşlar, devletler, uluslar üstü ve hükümetler üstü ağlar, devlet-dışı organizasyonlar, uzmanlar, paydaşlar ve çok uluslu şirketler gibi küresel yönetişimin temel aktörleri detaylı bir şekilde incelenmektedir.

Örgüt Kültürü

Örgütler, beşeri yapılar olmaları dolayısıyla insan topluluklarının kümülatif birikiminin bir ürünü olan kültürle doğrudan bir ilişkiye sahiptir. Bu çerçevede örgüt kültürü dersi, kültürle bağlantılı temel kavramlardan başlayarak farklı yönetim kuramlarını inceler.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve İş Etiği

İnsana ve doğaya karşı sorumluluk bilincinin, medeniyetin ilerlemesi için en önemli unsurlardan biri olduğu fikrinden hareketle ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve İş Etiği’ dersi, öğrencilere etik temelli bir çalışma hayatı ve girişimcilik modeli sunmaktadır.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close